default logo

Scholendag

Beleef de Romeinse tijd
Op 8 en 9 juli 2017 vindt voor de derde keer Sempervivetum plaats in Bocholtz, Gemeente Simpelveld. Ontdek het Romeinse leven van toen in deze regio. De rijke Romeinse historie van Zuid-Limburg komt tot leven dankzij dit spectaculaire en leuke Romeinse festival.

Met de klas terug naar de Romeinse tijd

Tijdens de speciale scholendag op 7 juli worden leerlingen uit heel Parkstad uitgenodigd om in de Gillishof met de hele klas deel te nemen aan Romeinse activiteiten. Leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs beleven tijdens Sempervivetum de Romeinse tijd op een leuke en leerzame manier.
De kids worden gedrild tot ware Romeinse strijders. Na de gladiatorenshow, kunnen kinderen zelf aan de slag met het schilderen van fresco’s, Romeins koken of het gieten van een tinnen amulet. Ontdek ook wie het beste kan slingeren of bijlwerpen. Tijdens de modeshow is te zien welke kleding er gedragen werd in de Romeinse tijd.

De scholendag van Sempervivetum staat garant voor een dagje ondergedompeld worden in de (regionale) Romeinse cultuur. Niet alleen leren, maar vooral beleven!

  • Wat:                Sempervivetum Scholendag.
  • Wanneer:        7 juli 2017 10.00 uur tot 15.00 uur.
  • Voor wie:        Bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs.
  • Hoeveel:         Symbolisch bedrag van 1 euro per leerling.

Door het grote aantal aanmeldingen moeten we de inschrijvingen vroegtijdig stopzetten. 
Het festival is uiteraard wel gewoon toegankelijk op 8 en 9 juli en uiterst kidsproof!